dobrego zachowania. Aby być wzorowym kelnerem trzeba posiadać wszystkie najlepsze
cechy, które składają się na osobowość kelnera:
- Schludność – świadcząca o poszanowaniu swojej pracy
- Dokładność – szczególnie ważna w procesie kompleksowej obsługi konsumenta
- Uprzejmość – dobre maniery
- Lojalność – zarówno wobec kierownictwa jak i kolegów
- Takt – jego poczucie przy mówieniu i robieniu właściwych rzeczy we właściwym czasie czy sytuacji
- Poczucie odpowiedzialności – świadomość tego co się robi i mówi
- Systematyczność – dla idealnego organizowania pracy
- Inteligencja – stosowanie zdrowego rozsądku zwłaszcza w trudnych sytuacjach
- Uczynność,
- Życzliwość,
- Kelner powinien być grzeczny
- kelner powinien uśmiechać się do gości
- powinien być dyskretny.
- Powinien być taktowny
Takie zachowanie dobrze wpływa na sposób odbierania pracy kelnera przez gości oraz na
ocenę całej restauracji.
0 komentarze:
Prześlij komentarz