Technik żywienia i usług gastronomicznych
Nasz droga zawodowa zaczyna się w Technikum. Uczymy się przez 4
lata. W tym czasie zdobywamy dwie kwalifikacje, ponieważ
Zawód technik żywienia i usług gastronomicznych składa się z dwóch
kwalifikacji:
- Sporządzanie potraw i napojów
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Umiejętności które zdobędziemy przez te 4 lata dają nam przepustkę
do rozpoczęcia swojej kariery zawodowej. Zdobywamy zawód ale
także możemy kształcić się w dalszym kierunku. Po skończeniu szkoły
na naszym profilu mamy możliwość założenia swojej własnej
działalności gospodarczej. Uczymy się podstawowych przedmiotów,
natomiast w zakresie rozszerzonym mamy przedmioty takie jak:
matematyka, chemia oraz historia i społeczeństwo. Mamy również
kształcenia zawodowe czyli tzn. moduły na których przygotowujemy
się do wybranego przez nas zawodu. Kierunek ten daje nam
możliwości zatrudnienia się we wszelkich podmiotach gospodarczych
zajmujących się prowadzeniem działalności gastronomicznej.
Odbywamy też praktyki, które trwają miesiąc. Dzięki nim nabywamy
doświadczenie w naszym zawodzie. Jest to czas w którym możemy
wykorzystać swoją wiedzę ale i nauczyć się czegoś nowego. Szkoła
również daje nam możliwość uczestniczenia w kursach, które również
wzbogacają nas o wiedzę i nowe doświadczenia. Przez cały okres
naszej nauki przygotowujemy się do egzaminu zawodowego, aby
uzyskać kwalifikacje z których składa się nasz zawód. Zewnętrzny
egzamin zawodowy będzie przeprowadzony na terenie naszej szkoły,
a uzyskany dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie honorują
kraje Unii Europejskiej.
Nasz droga zawodowa zaczyna się w Technikum. Uczymy się przez 4
lata. W tym czasie zdobywamy dwie kwalifikacje, ponieważ
Zawód technik żywienia i usług gastronomicznych składa się z dwóch
kwalifikacji:
- Sporządzanie potraw i napojów
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Umiejętności które zdobędziemy przez te 4 lata dają nam przepustkę
do rozpoczęcia swojej kariery zawodowej. Zdobywamy zawód ale
także możemy kształcić się w dalszym kierunku. Po skończeniu szkoły
na naszym profilu mamy możliwość założenia swojej własnej
działalności gospodarczej. Uczymy się podstawowych przedmiotów,
natomiast w zakresie rozszerzonym mamy przedmioty takie jak:
matematyka, chemia oraz historia i społeczeństwo. Mamy również
kształcenia zawodowe czyli tzn. moduły na których przygotowujemy
się do wybranego przez nas zawodu. Kierunek ten daje nam
możliwości zatrudnienia się we wszelkich podmiotach gospodarczych
zajmujących się prowadzeniem działalności gastronomicznej.
Odbywamy też praktyki, które trwają miesiąc. Dzięki nim nabywamy
doświadczenie w naszym zawodzie. Jest to czas w którym możemy
wykorzystać swoją wiedzę ale i nauczyć się czegoś nowego. Szkoła
również daje nam możliwość uczestniczenia w kursach, które również
wzbogacają nas o wiedzę i nowe doświadczenia. Przez cały okres
naszej nauki przygotowujemy się do egzaminu zawodowego, aby
uzyskać kwalifikacje z których składa się nasz zawód. Zewnętrzny
egzamin zawodowy będzie przeprowadzony na terenie naszej szkoły,
a uzyskany dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie honorują
kraje Unii Europejskiej.
0 komentarze:
Prześlij komentarz